DAF AUTOMOBIEL MUSEUM


Opslagdepôt Wichmann

Bij toen nog Vrachtwagensloperij Leo Wichmann aan de Gronausestraat hadden we in eerste instantie in 1985 een gedeelte van een loods gehuurd voor opslag. Wichmann was net aan het omschakelen van vrachtwagensloperij naar heftruckhandel en heftruckreparatie. Er kwam dus enige ruimte vrij, die we voor een redelijke prijs konden huren ( ze waren al donateur, dus....) Daarnaast stond er voor alle speciale klussen wel een heftruck klaar. Twee vliegen in één klap. Bart , de zoon, was altijd bereid om even bij te springen indien nodig.

De voertuigen die nog te redden waren, kregen na het debâcle onder de Edo Bergsmabrug weer een fatoenlijk onderdak. We moesten weliswaar enkele voertuigen "stapelen" ( achter op een vrachtautochassis kon best aanhangwagen staan met daarin weer een personenauto ) maar dat was geen probleem; heftrucks in overvloed!!

In 1987 werd er nog een groot stuk omheind buiten terrein bij gehuurd ( 2000 m2 ) , omdat we "speelruimte" nodig hadden, bij het wisselen van de collectie e.d.. Langzamerhand, kwamen er op het terrein ook aardig wat voertuigen te staan die wel tegen een stootje konden, zoals de Eurotrailer, de busoplegger, de Vetexoplegger, en een paar voertuigen waar we toch een nieuwe cabine wilden opzetten ( 1600 Campina, 2300 van Gend & Loos ) etc etc.


Hieronder enkele foto's van ons depôt "Wichmann"

>
.

Alles stond bij Wichmann even door elkaar: DAF's uit het museum uit de depôts. Allemaal wachtend op herplaatsing.


Opslagdepôt Mierlo

DAF had Rob al getipt, dat er binnen afzienbare tijd loodsen leeg kwamen in Mierlo, die we mooi konden gebruiken als depôt. Tegen dat licht, besloten we om het buitenterrein maar voorlopig te huren, want dan konden wij óók verder. Het was toch maar voor even !!??

Inderdaad : na een half jaar konden we alles ( loods + buitenopslag ) verhuizen naar ons nieuwe opslagdepôt in Mierlo, wat we gratis ter beschikking hadden gekregen.. Perfect, alles weer onderdak. Weken lang hebben Klaas Boensma, Theo Geltink, Bennie Goorhuis, Robin van Loon en Rob met de trekker en dieplader van BSO een rondje Glanerbrug/Mierlo gereden. En stond Bart Wichmann mét heftruck paraat bij het laden.

Alles heeft een kleine maand in Mierlo gestaan....Het moest er bijna allemaal weer uit (enkele oude opleggers en een AEC trekker waarvan de remmen vastzaten, werden ondergebracht in een naastgelegen loods) want DAF ging door bezuinigings maatregelen bijna ALLE gehuurde loodsen ( vele duizenden vierkante meters) die in gebruik waren in Mierlo afstoten. Dus óók de loods, die wij in gebruik hadden. Dus....Klaas Boensma, Theo....maakten wéér een rondje: Bijna alles weer terug naar Wichmann!!. DAF betaalde gelukkig de brandstofkosten. Helaas moest de collectie nu langer buiten blijven staan, want hier hadden we niet op gerekend!


Enkele foto's van de verhuizing naar Mierlo:

> .

Aktiefoto van het transport van de DKA naar Mierlo.....Het was niet de bedoeling, maar de kraan was er toch al.....